KEMPEN 1 GRAM 1 BULAN

POWERGOLD
menggalakkan orang ramai menjadi Penyimpan Emas sekurang-kurangnya 1 gram setiap bulan.
Emas tidak boleh membuat anda menjadi kaya serta merta tetapi ia boleh mengelakkan
anda dari menjadi miskin. Insya Allah


KENAPA PERLU SIMPAN EMAS

Percaya hadis? Maka tidak rugi kita membeli emas sekarang.

KELEBIHAN WANG KERTAS DAN EMAS


Manakah pilihan anda ?

TERBUKTI ! Sila lihat akhbar di bawah ini.

Sila ambil langkah permulaan sekarang !


JOM SERTAI KEMPEN SIMPANAN EMAS DEMI MASA DEPAN ANDA SEKELUARGA

Mulakan menyimpan sekurang-kurangnya 1 gram 1 bulan sekarang !
Dapatkan harga terbaik dengan menyertai ahli POWERGOLD. Klik di sini DAFTAR AHLI/AGEN

Mulakan langkah HEBAT ini dengan 1 gram Gold Bar yang PERTAMA !



JOM KITA LIHAT TABUNGAN KITA SEHINGGA TAHUN 2020

Bayangkan jika dimulakan 1 gram 1 bulan hari ini, berapakah nilainya pada tahun 2020 ?

KENAPA PERLU SIMPAN GOLD BAR

Apa tu goldbar?
Goldbar adalah jongkong emas yang dihasilkan dalam saiz berat yang lebih kecil, ketulenan goldbar keluaran Powergold adalah 999.9

Kenapa harga pasaran goldbar 1 gram lebih mahal?

Kos mencetaknya lebih tinggi dan kos pembuatannya lebih besar. Bayangkan sekeping jongkong 1kg (1000g) ,hendak dipotong kecil menjadi 1gram perlu dipotong dan ditempa sebanyak 1000 kali, selepas itu dipacking satu-satu, memerlukan ramai tenaga kerja dan lebihan masa proses. Disebabkan inilah harga jongkong kecil 1gram lebih mahal.

Kenapa perlu simpan goldbar?
Spread jual beli goldbar lebih kecil dari barang kemas, kebiasaan spread goldbar 10-15% manakala susut nilai barang kemas 20-25% dari harga semasa, ini bermakna simpan goldbar lebih untung dari simpan barang kemas. Maksud spread adalah kadar perbezaan harga jual beli emas, dari perbezaan harga jual beli itulah syarikat emas membuat keuntungan sama seperti money changer yang membuat pertukaran matawang.

Kenapa perlu simpan emas sekecil 1 gram ?
1) Kita tak perlu kumpul duit berbulan-bulan lamanya untuk dapatkan berat yang lebih dan saiz yang lebih besar. Ramai antara kita termasuk saya bukan ada duit yang banyak untuk dapatkan emas seperti begitu berat dan besar sekali gus. Mesti nak kena kumpul duit dulu. Jadi, sekarang kita tak perlu tertunggu-tunggu lagi untuk membelinya. Pendapatan tetap yang kita dapat setiap bulan tu bolehla kita tukarkan dengan emas serta merta, bukankah begitu tuan-tuan & puan-puan.


2) Mudah dan mampu dimiliki, ramai yang membuat simpanan wang untuk membeli emas yang lebih berat, tahukah anda dalam tempoh menunggu itu anda kerugian kerana harga emas sentiasa naik dari masa ke semasa. Kita akan terlepas untuk dapatkan harga rendah untuk setiap gram emas . Senang cerita, cukuplah sekadar memiliki emas dengan berat yang kecil dengan harga murah daripada nak tunggu duit cukup untuk beli emas yang lebih berat dan besar.

3) Kekadang mungkin kita akan menghadapi krisis kewangan dan betul-betul memerlukan wang, jadi terpaksalah kita menjual emas-emas simpanan kita itu. Cuba anda fikir, sekiranya kita hanya memerlukan wang dalam hanya RM500 takkan kita nak jual emas yang beratnya 20gram? Pastinya anda rugi. Daripada jual yang berat dan besar tu baik jual yang kecil-kecil dan itulah masanya yang sesuai memanfaatkannya maka selamatlah dari mengorbankan emas kita yang berat.

4) Kita boleh istiqomah setiap bulan menyimpan emas biarpun dengan jumlah berat yang kecil. Sebab kita tidak perlu modal yang banyak. Simpan sikit-sikit,lama-lama jadi membukit juga. jadi mulakah hari ini dan jadikan sebagai simpanan bulanan.


JADIKAN SIMPANAN EMAS SEBAGAI HOBI
'KEUNTUNGAN DINIKMATI BERSAMA'

Terima Kasih

Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment

© Cahaya Kamilah | Template Designed By Blog Bingkisan Hati